GAMLE BIO I FREDENSBORG BLIVER KULTURHUS


Som I måske ved, skal Gamle Bio i Fredensborg fremover være kulturhus i byen.

Huset er ikke stort, men indrettes nu som spillested for teater, musik og alle andre kulturelle tiltag.

Bio indvies som kulturhus 1. august i år, og det bliver Madam Mangor der skal indvie det. Det sker med vores nye forestilling som er en blanding af film og teater, for hvad kan være mere ”bio-logisk”, når det handler om en gammel biograf der nu skal være spillested.

MADAMMENS FORESTILLING

Forestillingen kommer til at foregå i 1923, på selv samme aften da Fredensborg Biografteater åbnede, og på scenen ses Jørgen Peter Hansen, kaldet Prinsefatter, for det var ham der i sin tid byggede gamle bio. Tilmed er den der spiller den historiske Prinsefatter, gift med én af hans efterkommere! Kan det blive mere autentisk?

Tom McEwan står igen i spidsen i en crazy og musikalsk handling, der hiver os på hovedet ind i filmen og spytter os ud igen. Tom spiller den jazzgale underkontrollør der redder biografens store åbningsaften, da det hele er ved at forlise. Madammen har igen allieret sig med klavervirtuosen Lars Fjeldmose, der er eksamineret stumfilms akkompagnetør og trakterer tangenterne. Også Martin Ingleby har lånt os sin tossede krop, så både dans og sang kan få en fremtrædende plads. Forestillingen får premiere 7. august og spiller til 5. september.

Holdet bag ”Folmer Går til Filmen” er blevet suppleret med unge kræfter fra skuespillerskolen Ophelia, og Madammen indretter Bio, så den bliver et værdigt sted at indlede det nye kulturhus.

Vores fundraiser-team består af Nils Rieper-Holm, Søren Bøgh og mig selv, og vi er gået i flæsket på 70 fonde. Men vi må også erkende, at det er blevet sværere end da vi startede for 20 år siden. Kommunen har ydet tilskud, men dertil skal vi selv ud og sælge billetter, så det kan løbe rundt.

 

HJÆLP FORENINGEN OG KULTUREN

Vi har brug for din hjælp, for vi mangler scenefolk og folk der vil hjælpe med lys og lyd. For de der melder sig, bliver der noget at lære, for vi har allieret os med et af landets bedste team, når det gælder lys og lyd. Det er teknisk krævende at lave Laterna Magika og Madammen går ikke på kompromis med kvaliteten, for vi leverer noget du ikke kan få andre steder. Husk teater skal ses i biografen.

 

Har du lyst til at være med og få det op at stå, så send en mail til eller ring 27573906.

 

Thomas Malling

Formand for Madam Mangor.

 

PS: glem ikke at sætte kryds i kalenderen den 12. april i år. Her har Madammen generalforsamling og her kan du høre om året der er gået og om forestillingen der kommer! MØD OP OG VÆR MED!