KØB DIN BILLET NU!

Køb din billet lige her inden de alle er væk

Amtsavisen skriver:

”Madam Mangor sætter nye rekorder for scenografi og kostumer med forestillingen ”Hvem ta’r skraldet”. Fem stjerner til Madammen***** ”niveauet hos mikset af professionelle og amatører er lige så højt som CO2 indholdet i atmosfæren. Rekordhøjt!”
Læs hele anmeldelsen på https://sn.dk/Fredensborg/Anmeldelse-Skraldgrin-med-de-andre-i-biografen/artikel/146014

Klima-kabaret, hvad er det?
Ingen tvivler længere på, at en kommende klimakrise, kan blive langt værre end den vi oplevede under corona. Udfordringerne kan blive enorme og teknologien vil ikke alene kunne løse problemerne.
Heldigvis er mange slået ind på grønnere veje for at finde bæredygtige måder i fremtiden. Også i teateret mærker man de gode intentioner, og nu går Madam Mangor forrest med sin nye forestilling:
                                  ”HVEM TA’R SKRALDET”
Madammen byder på en klima-kabaret fyldt med sange og tekster om vores forbrug, samt alt det affald der kommer ud af det. Meget i en kabaret kan minde om en revy, men kabaretten åbner for flere muligheder, også de mere alvorlige. Alligevel serveres det hele uden løftede pegefingre, og med et komisk blik på vores livsstil. Kabaretten skrives og instrueres af Thomas Malling, har scenografi af Jane Wessely og byder på både professionelle sangere og frivillige aktører. Ved flyglet sidder Mads Jensen, der også akkompagnerede kabaretten ”Det er sommer, det er sol” i 2017.

Teater cafe:
Kom ned i cafeen og nyd vores skønne Wraps med kylling eller Laks – et herligt måltid inden forestillingen begynder.
Cafeen åbner en time før – og her er fadøl og kaffe, skønne romkugler og lækre brownies!

Grøn Mangor:
For at Madammen ikke skal blive beskyldt for ”green-wash”, er alt hun sætter på scenen genbrug. Og når det kommer til CO2, har hun regnskabet i balance. Madammen skaber sin nye scenografi og sine kostumer af alt det, hun kan finde på lodsen og på sit lager.

Teatersult:
Vi har også været på jagt i alt det ”kultur-gods” der er smidt ud. Vi har hevet det bedste af det op af containerne, så vi kan servere det for dig. Vi har støvet skønne sange af; sange som var alt for gode til at ende i forbrændingen. Kun de aktuelle sketches og dialoger er produceret helt fra ny, og ”udledningen” fra dem bliver et komisk blik på danskernes forbrug og madspild, samt kampen for at komme af med alt det, der fylder på loft og i kælder.
Med klimakabaretten sætter Madammen tidens vigtigste emne på scenen, og skaber samtidigt en oplevelse til glæde for de mange, der efter et år i isolation, hungrer efter teaterets nærvær.

Hvor og hvornår:
”Hvem Ta’r Skraldet” opføres i Kulturhus Gamle Bio i Fredensborg med premiere 1. august og forestillinger frem til 21. august i år På hverdage kl. 1930 og lørdag-søndag 1530. Cafeen åbner en time før.

Madammens CV:
Madam Mangor har siden 1994 præsenteret sit publikum, heriblandt kongelige gæster, for store forestillinger i Fredensborg Slotshave og Den Gule Lade på Krogerup, for danseforestillinger i Chaluphuset ved Esrum Sø, og for sin helt egen blanding af film og teater på Asminderød Kro og i Kulturhus Gamle Bio.Det er forestillinger skabt som samarbejde mellem professionelle og frivillige kræfter, med støtte fra Fredensborg Kommunes Kulturudvalg og kulturelle fonde. I Madammens forestillinger lægges vægt på en komisk tilgang og en fabulerende scenografi.

Støt Madammen!
Madammen er non-profit og gør hvad hun kan for at få balance i budgettet. Hun glæder sig derfor over al den frivillige hjælp hun kan få, som f.eks. de frivillige syersker der lige nu sidder ved maskinerne, og er med til at skabe kostumer ud af alt det vi har på lageret!
Men vi har brug for flere hænder. Vi skal have hjælp i cafeen til august, når publikum skal have serveret kaffe og kage og have skænket fadøl, og er du teknik-nørd der vil lære mere om microports og LEED lys, så ring til os. Hvem ved, måske kender du en ung mand eller kvinde der bare vil elske at styre lys og lyd.
Det kan også være det klør i fingrene på dig for at svinge skruemaskinen og hjælpe vores tømrer med at bygge scene. Vi tager vi imod med glæde, og byder på et dejligt fællesskab omkring tidens vigtigste emne. Du kan også støtte ved at være medlem og ved at gøre andre opmærksom på vores kabaret.  

Send en mail til Thomas på eller ring 2757 3906.

KØB DIN BILLET NU!

Køb din billet lige her inden de alle er væk


 • Fremtidens Alexandra House

  (rapport fra en besøgende i 2026)

  Vi besøgte for nylig Fredensborg for at se Slottet, Slotshaven og Esrum sø, samt opleve Chaluphuset og få en dejlig is i ishuset overfor.
  Efter at have nydt det, gik vi en tur gennem den lille by, inspireret af turistinformationen som har til huse i en lille cafe ved navn ”Under kronen”, lige overfor Gamle Bio, byens smukke Kulturhus.

  Vi tog turen op gennem Gågaden – som nu er befriet for biler – opdagede et stort nyt bibliotek i to etager, flere dejlige skulpturer, kiggede på små cafeer og stak hovederne indenfor i den folkeejede boghandel, inden vi nåede til Helsingørsvej.
  Det var nemlig her vi skulle besøge det nye kunstmuseum.

  Det blev indrettet for bare et par år siden i det tidligere posthus, som – forladt af det tidligere postvæsen – blev købt af kommunen og indrettet til udstillingsbygning. Nu huser det værker af kunstnere der har levet i Fredensborg, og vi kunne glæde os over Ib Andersens akvareller og tegninger fra alle årets tider, nyde Des Asmussens streger fra Fredensborg (og andre steder i verden) samt gense Hans Scherfigs billeder i et rum, lige ved siden af Dronningens! Hvem skulle have troet det?

  Men så kom overraskelsen!
  Fra den smukt anlagte p-plads bag posthuset, gik en lille sti ind mellem træerne. Den førte os over en legeplads for skateboards og løbehjul, og mundede ud ved et smukt gammelt borger- hus ved navn ”Alexandra House”.
  Her, på en lille plads overskygget af lindetræer, var der små haveborde, næsten som i familiehaverne på Frederiksberg. Fra en bod solgtes kaffe og brød, samt is og drikkevarer og indenfor var der livlig aktivitet.
  Det gik hurtigt op for os, at huset rummede noget særligt, for alt hvad man møder indenfor og udenfor, er skabt for at pege på fremtiden og løsningen af de klima-problemer vi står med!

  Her har Fredensborg Kommune gjort alvor af at være en Grøn Kommune. I dette hus peger alt på de ting, der skal gøre den nødvendige forskel i vores fremtidige liv, og derfor kaldes huset også for ”Fremtidens Alexandra House.”
  For blot få år siden var det sat på kommunens salgsliste. Men i stedet for hurtigt tjente penge, valgte man at skabe et sted hvor besøgende og borgere kan møde fremtidens klima-tiltag og lære om dem i praksis.
  Da huset blev sat i stand, blev det gjort med brug af de nyeste teknologier på alle områder – ikke kun CO2-neutralt, men CO2-opslugende. Jordvarme og solceller var naturlige valg, al isolering og alle materialer blev udvalgt blandt de nyeste og reneste – fra tagrender til maling. Og alt dette er gjort synligt og beskrevet i huset, så alle der besøger det, kan gå hjem og gøre ligeså, vejledt af eksemplets magt.

  Her handler det om at præsentere de mulige løsninger uden løftede pegefingre, men til inspiration om at gøre ligeså.
  I huset har de teknisk interesserede skabt et reparationsværksted for al det elektriske grej, der ellers ender som affald, og kvinder og mænd arbejder med fornyelse og genanvendelse af tøj, strik og vaskemåder, og udenfor overraskes man af en skøn køkken- og frugthave, bestyret af kyndige havefolk.

  Da vi besøgte huset, var det sylte-tid og fire mormødre og en morfar var i gang med solbær, brombær og æblekompot. Her kom folk med deres frugt og fik god vejledning, her var gode smagsprøver, samt presning af æblesaft. I haven er der for øvrigt en ”børne-have”, hvor unger fra skole, klub og fritidshjem kan lære hvor gulerødderne kommer fra. Her står drivhuse imellem legehuse og kompostbunker, og ned ad bakken mod stationen hænger en svævebane!

  Hvad der især tiltalte os var at se at unge mennesker blande sig med gamle folk! Her kunne pensionister lære at bruge en computer, og unge at bruge en høvl eller stege en and. I et af rummene så vi sågar en ældre dame der dyrkede ”e-gaming”. Vi kunne ikke gå derfra, før vi havde spist i den beskedne spisestue, hvor der denne aften var fællesspisning – i øvrigt ledsaget af levende musik.
  Man forklarede os omhyggeligt at cafe og bageri, samt alt andet i huset – ikke var skabt for at konkurrere med andre i byen, men alene for at anvise nye veje. Det er huset opgave, hele tiden at være på forkant, hele tiden fortælle om de nyeste tiltag indenfor de mange områder, ikke at være en forretning, men fremtidens hus.

  Kommunen har skabt grundlaget, men alt hvad der foregår i huset til hverdag, styres af folk fra byen, vejledt af vidende og determinerede professionelle. På vejen ud, nåede vi at købe et dejligt brød, bagt af bedste mel fra Højsager Mølle. Mens vi sad i S-toget, der afgik fra stationen kun to minutter fra Alex-house, kunne vi ikke lade være med at fryde os over hvor inspirerende klimaproblemer kan tackles, når det gøres på den måde. Vi følte os stærkt motiverede til at komme hjem og gå i gang.
  Alt hvad vi havde set fra Slotsområdet og ned til huset, anpriste fortiden, mens alt i Alexandra House talte om den fremtid, vi har brug for.

  Tak til Fredensborg kommune for at vise hvordan grønne intentioner kan virkeliggøres.