Nytårshilsen 2018 fra bestyrelsen


Kære Medlemmer i Madam Mangor!

Jul og nytår står for døren og det er tid for en hilsen fra mig og bestyrelsen i vores teaterforening.
Året bragte ”Robin Hood” på scenen i gamle bio, og takket være alle der kastede kræfterne ind i opgaven, kunne Madammen glæde et par tusinde publikummer fra Fredensborg og omegn. Forestillingen havde undertitlen, ”så grøn som nogensinde” for på Madammens egen komiske måde var forholdet mellem natur og menneske i fokus.
Forventningerne til ”Robin” var store, ikke mindst på baggrund af vore forrige forestillinger, og vore mange faste publikummer blev ikke skuffede. I ”Robin” dyrkede vi nemlig Madammens særlige kendetegn, blandingen af film og teater, den crazy tekst og visuelle teaterleg.
Forestillingens budget blev skaffet gennem kulturelle fonde og bidrag fra et velvilligt kulturudvalg, og ikke mindst vores egen indtjening ved billetsalg, samt en skøn og grøn cafe. Vi glæder os til fremlægge regnskabet når I alle møder op til generalforsamlingen den 6. april 2019 kl. 1400! (for det gør I vel?) Her bliver også mulighed for at komme af med formanden og vælge nye medlemmer til bestyrelsen! Vi har nemlig brug for én med forstand på regnskab!
Foruden de professionelle som instruktør, forfatter, scenograf, lys- og lyddesigner, var Robin besat med 20 herlige spillere der kunne deres kram. De var klædt på af et entusiastisk hold ”kostumøer”, som har knoklet med at realisere kostumepragten og sminket af vor dygtige sminkør og frisør. Frivillige håndværkere havde, sammen med scenemesteren, bygget den store, flotte scenografi, mens et filmhold skaffede billeder i kassen. Andre solgte billetter og gelejdede publikum indenfor, og i cafeen bød markedsministeren på grønne retter direkte fra Sherwood, mens 40 frivillige (!) deltes om de mange vagter, og sørgede for, at publikum også kunne nyde pausen. I bestyrelse tager vi hattene af og bukker dybt for den samlede indsats i de 21 forestillinger!
Nu skriver vi lige straks 2019, og det er jubilæumsår for Madam Mangor. Hun fylder nemlig 25. Da hun kom til verden i 1994 var det som ”Egnsspillet i Fredensborg”, men i 2002 tog hun navnet Madam Mangor efter den navnkundige kogekone Anne Marie Mangor, der var borger i byen i guldaldertiden. Den historiske Madam Mangor var en stærk kvinde med hjertet på rette sted, og som gjorde hvad hun kunne for at udbrede tanken om det gode måltid og for at hjælpe de fattige.
Vore første forestillinger fandt sted i Slotsparken i 1994 og 1997 med titlerne ”Om hundrede år er alting glemt” og ”Den store dag”. Siden rykkede spillet ind i den gule lade på Krogerup Avlsgård med ”HC@ndersen” i 2001, og forestillingerne ”Danefæ” og ”Arvegodset” i 2004 og 2008. Ind i mellem blev der tid til ”Balletmesterens Luner” i 2006 i Chaluphuset ved Esrum sø, og i 2010 gav Madammen ”Sangen har vinger” på Asminderød Kro, hvor også ”Folmer Går til Filmen” i 2012 gik over brædderne. Da Gamle Bio blev Kulturhus, bød MM på ”Folmer går i Biffen” i 2015, efterfulgt af kabaretten ”Det er sommer, det er sol og” i 2017, og ”Robin Hood, så grøn som nogensinde” i året der nu rinder ud.
Hvad der skal ske i fremtiden, er endnu ikke afgjort, men mon ikke sløret løfter sig på Madammens Jubilæums Reception den 27. april 2019 kl. 16-18 i Kulturhus Gamle Bio! Du er hermed inviteret, så meld tilbage på at du kommer, og glæd dig til at se hvem Madam-mens næste Æresmedlem bliver!
Tak for indsatsen i 2018 og på gensyn i 2019!

På vegne af bestyrelsen i MM,
formand Thomas Malling.

Næstformand Povl Klenz, Kasserer Verner Kruse Petersen, Bestyrelsesmedlemmer Jane Wessely og Mette Brønden, samt suppleanter Jacob Brick og Birte Fabricius.