Danefæ


– En musikalsk komedie
Tæt ved Krogerup højskole, kun 5 minutter fra Louisiana i Humlebæk, ligger ”Den Gule Lade”, en enestående træbygning på 1400 m2 opført som herregårdslade omkring år 1900.
Fra 18.juni til 10. juli bliver laden – som i øvrigt er omgivet af skov og grønne marker – ramme om en teater- og skovturs-oplevelse for hele familien.
Laden omdannes til et spændende teaterrum og her præsenteres en nyskreven komedie, som sætter fokus på danskerne og de fremmede.Den har titlen ”DANEFÆ” og Tom McEwan og Terese Damsholt i hovedrollerne som Frederik d.7 og Grevinde Danner. I spidsen for et stort ensemble på 100 medvirkende fylder de alle den gamle lade med smukke kostumer og crazy optrin.Selvom ”DANEFÆ” skruer tiden tilbage til 1860, handler stykket om os i dag. Vi møder den arkæologi-interesserede konge på jagt efter Danefæ og oplever, hvordan han hovedkulds inddrages i en opførelse af ”Aladdin”, som fører os til både det lykkelige Arabien og de Vestindiske øer i en historie, hvor Bournonville blandes op med Capoeira, når hvid møder sort.Musikken til DANEFÆ er også ren fusion – yndig guldaldermusik smelter sammen med heftig reggae – så man ender med at tro at ”Jazz was born in Humlebæk”.DANEFÆ er skrevet og instrueret af Thomas Malling, får scenografi af Jane Wessely og på podiet ses komponisten Jakob Høgsbro sammen med vestafrikanske trommedansere. Med Tom McEwan ”på stikkerne” skal de nok få brædderne i den gamle lade til at gynge!Inden forestillingen og i pausen bydes på originalt Marked fra 1860. Udenfor den smukke gamle lade breder markedspladsen sig, og her kan man fouragere som i gamle dage. Her bydes på sild, brændevin og nye kartofler, her er smørrebrød som Madam Mangor lavede det, kaffe, øl, vand, vin, slik og æbleskiver til fornuftige priser og i en kvalitet fra før verden gik af lave.  Man kan bestille madkurv i forvejen eller medbringe sin hjemmelavede ditto til fortæring i det grønne.Markedet åbner halvanden time før forestillingen, og skulle vejret drille bliver oplevelsen af DANEFÆ ikke ødelagt, for inde i Den Gule Lade er alle under tag og kan nyde forestillingen – med udsigt til grønne marker.Marked og forestilling er et velegnet udflugtsmål for familier, venner og kolleger.Den ”Den Gule Lade” finder man ved at dreje af mod Krogerup Højskole overfor Humlebæk Kirke – eller gå ad Krogerupstien fra Humlebæk Station igennem skoven, en dejlig tur på ca 10-15 min. På Krogerup finder man også den økologiske gårdbutik ”Årstiderne”, der frister med et stort og varieret udbud af de skønneste rene varer.

Pressen skrev

 
Forfatter og instruktør:
Thomas Malling

Komponist:

Jakob Høgsbro

Scenograf:

Jane Wessely

Medvirkende:
Tom McEwan,
Therese Damsholt
og mange flere