Den store dag


Fredensborg Slotshave sommer 1997.

Fredensborg slotshave 1857.
I denne meget vidt forgrenede handling vil byens Borgmester fejre den lille bys jubilæum med et teaterstykke han selv har skrevet, og som han har inviteret kong Frederik den 7. og grevinde Danner til at overvære. Alle er spændte, men den unge Holger Drachmann er mere betaget af den lokale pengemagnats smukke, men ustyrligt forkølede datter. Han skriver glødende vers til hende og sender sin fattige ven Viggo som postilion d’amour. Kun lidet aner han at Viggo i hemmelighed elsker pigen.

Under en prøve på borgmesterens stykke, dukker Hr. og fru Heiberg op og og det viser sig, at borgmesterens “egenhændigt skrevne stykke” kun er en dårlig kopi af Elverhøj, som han har købt af to stratenrøvere i København.

Heiberg raser og nedlægger spilleforbud, så Drachmann må redde aftenen med en storstilet improvisation – assisteret af en mere end villig H.C. Andersen.

Den hovmodige pige udfordres i hovedrollen og hales igennem en vanvittig blanding af “Elverhøj”, “Der Var Engang” og “Svinedrengen”. I forestillingen afsløres mange kommunalpolitiske erænker, men også at den hovmodige pige i virkeligheden gengælder den fattige Viggos kærlighed.

100 medvirkende. Danske sange og musik fra guldalderen.