– Den Gule Lade, Krogerup Avlsgård sommer 2001.
Den snobbede fru Kammerherrerinde Bruun har lokket Andersen til at overvære en teater-udgave af “Den Lille Pige Med Svovlstikkerne”, Forestillingen har hun selv bearbejdet på grundlag af Andersens kendte historie, og nu vil hun opføre den til glæde for de fattige og til ære for sig selv. Hendes ambition er at den berømte digter skal besøge hendes herregård, så hun kan skabe sig et navn som kulturper-sonlighed.

Da Andersen kommer og overværer en prøve – inden aftenens forestilling – opdager han at hans lille hjertegribende historie om ulykke og om tro – er blevet forvandlet til et sødsuppe syngespil med happy ending.

Digteren får kvalme, og da han tvinges op på scenen for at skamrose det makværk han har set, opdager han at selveste fru Heiberg er ankommet fra Humlebæk hvor hun holder ferie. Dette gør Andersen så svag i koderne, at han synker besvimet om.

Han har ikke har mod til at sætte foden ned og forbyde fru Bruun at maltraktere hans historie, og vælger i stedet at flygte (efter middagen) og før aftenens forestilling.

På vej væk i en droske, opholdes han af en fattig pige, den lille Ida. Hun er virkelighedens “Lille Pige med Svovlstikkerne” og havde glædet sig til at se teater om aftenen. Da hun ser Andersen tage bort, er hun klar over at der slet ikke bliver noget teater og Andersen forsøger at trøste hende, Han fortæller, at nok er verden slem, men engang i fremtiden – i det nye årtusind – vil alt blive langt bedre, for videnskaben vil fjerne sult og sygdomme – så mennesket bliver befriet for disse svøber, og så vil det gode i dem vågne og verden blive et godt sted.

Andersen tager af sted. I drosken falder han i søvn og drømmer, at den fører ham af sted til fremtiden. Den forvandler sig til en moderne taxi der sætter ham af foran det kgl. teater i København. Han møder Hip hoppere og nogle rockere ved navn “The Ugly Ducklings” og ganske vist begejstres han over at man har opkaldt en boulevard efter ham, men da bliver hevet ind i et talkshow, hvor man kun interesserer sig for han seksuelle observans, får han snart nok af den gode fremtid. Og da han med eet opdager, at den lille fattige Ida skal dø for åben skærm i et reality-show, handler digteren – og bortfører sin lille heltinde.

Han vågner og beslutter sig for at tage tilbage til Krogerup. Da han ankommer er det netop tid til aftenens forestilling – men nu sætter Andersen foden ned. Han gør det på den eneste måde en digter kan. Han læser sit eventyr – sådan som det var tænkt – og griber hele forsamlingen om hjertet dermed.